SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/021 | 9700 Szombathely, Simon István utca 2-6.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 11.


Mikus Piroska

  • Szakma

Pályaorientációs nap Kőszegen

Iskolánk felkérést kapott, hogy 2024 október 9-én segítsük a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pályaorientációs napi programját. A program karitatív tevékenység. A megvalósításban Mikus Piroska fodrász szakoktató és két 11/FO osztályos tanuló Preiner Kiara Dóra és Varga Regina vett részt.

Pályaorientációs nap Kőszegen

A kőszegi iskola pályaorintációs programja úgy került megszervezésre, hogy a 6. és a fölötte lévő évfolyamok tanulói a Szombathelyen megrendezett Szakképzési Vásáron vettek részt a Haladás Sportcsarnokban, az alsóbb évfolyamos tanulók pedig szakmákkal, és egészségügyi tevékenységgel foglalkozó szakemberek munkájával ismerkedhettek meg. Bemutatásra került a mentősök munkája, a védőnő feladata.

A szépészetben dolgozó szakemberek közül pedig a kozmetikus, masszőr, lábápoló és fodrász munkájával ismerkedhettek meg a diákok. A feladat nehézségét az adta, hogy az iskolába járó autista, viselkedés zavaros, beszédzavaros és egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók figyelmét kellett hatékonyan lekötnünk. Úgy valósítottuk meg a ránk váró kihívást, hogy előtte hetekben több stratégiára gondolva készültünk a napra. Két gyakorló babafejet vittünk, fésűket, csatokat, hajgumikat, elektromos eszközöket.

A tényleges megvalósításban úgy döntöttünk a két fodrász tanuló lánnyal, hogy az égéssel járó balesetveszély elkerülése érdekében göndöríteni és hajat vasalni nem tanítjuk a kis diákokat, hanem hajápolást mutattunk nekik, hajfonást, valamint copf készítést, és hajszárítást. 6 csoportra osztották az iskola tanulóit a nevelők, így egy-egy csoportra átlagosan 15 tanuló jutott. Nagy érdeklődéssel fogadták a számukra újdonságként bemutatott babákon végzett manuális munkát. Természetesen mindenben segítettünk nekik. Alkalmanként 6 kis szorgos kéz fonta, fésülte, gumizta a babákat. Többeknek életükben először sikerült önálló fonatot készíteni. A csoportokat kísérő nevelőknek pedig felvilágosítást adtam a technikusi képzésről. A középiskolai oktatás jelenlegi formájáról kevés ismerettel rendelkeztek.

A délelőtt folyamán minden kért feladatot megoldottunk. A páyaorientációs napért felelős oktató kérte, hogy a jövőben a Dr. Nagy László  Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjait fogadjuk az Oladi Technikum gyakorlati termeiben.

Képgaléria

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Országos Ügyességi Csapatbajnokság

Országos Ügyességi Csapatbajnokság

2024.10.12-13-án rendezték meg Nyíregyházán az Országos Ügyességi Csapatbajnokságot, melyen részt vett a Dobó SE versenyzőjeként Szabó Csenge 12/FI osztályos tanuló.

2024. okt. 14.


Czikáné Dobai Katalin

Pályaválasztási és Képzési Kiállítás 2024

Pályaválasztási és Képzési Kiállítás 2024

2024.10.09-én reggel 9 órakor megnyitotta kapuit a középiskolák idei bemutatkozó rendezvénye.

2024. okt. 13.


Sipos László

Sminkes és szempillaépítő képzés

Ingyenes Sminkes és szempillaépítő képzés

A Vas Vármegyei SZC Oladi Technikum (felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006600) november 5-én ismét elindítja a SMINKES ÉS SZEMPILLAÉPÍTŐ szakképesítés megszerzését célzó ingyenes szakmai képzését.

2024. okt. 11.


Farkas Anita


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum

9700 Szombathely, Simon István utca 2-6.

Telefon: 06/20/503-37-33

E-mail: titkarsag.oladi@gmail.com

OM azonosító: 203062/021


2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum