SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/021 | 9700 Szombathely, Simon István utca 2-6.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Ökoiskola

Ökoiskola„Az Ökoiskola cím azon iskolák munkájának legmagasabb szintű állami elismerése, melyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkája kiemelkedően magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiája értékeit.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium nyílt pályázatán iskolánk 2021 júniusában elnyerte az Ökoiskola címet.

A címet idén nyertük el első alkalommal. Reméljük, kitartó lelkesedésünkkel és továbbra is sok színes programmal hatni tudunk tanulóinkra, hogy megértsék, valóban sokat tudnak tenni környezetük és jövőjük érdekében.

Mit jelent az, hogy ökoiskola?

Az ökoiskolák olyan iskolák, melyek tevékenységüket oly módon igyekeznek végezni, hogy közben a lehető legnagyobb mértékig megpróbálják tiszteletben tartani az élővilág érdekeit és megpróbálnak minél kisebb károsodást okozni az ökoszisztémának. Abban különböznek egy átlagos iskolától, hogy nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiai elvei, hanem az iskolai élet minden területén; az iskola működtetése terén, az energiagazdálkodás, a környezetvédelem, az egészséges életmód, a programok, rendezvények, túrák szervezése, a hulladékgyűjtések területén is. A pedagógusok feladata, hogy mindezt játékosan becsempésszék a tanulók mindennapjaiba.

Az Ökoiskola cím viselésével hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésünket nyilvánítottuk ki.

Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Víz világnapi vetélkedő 2024

Víz világnapi vetélkedő 2024 🚰

Az idei Víz világnap szlogenje: Víz a békéért!

2024. márc. 26.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Országos projektvetélkedő Gyulán

Országos projektvetélkedő Gyulán 🐟

A Gyulai SZC 2023. november 16-án, országos megmérettetésre hívta a rugalmas tanulás szervezési formák keretében tanuló diákokat. A projektverseny mottójául a „Veszélyben a víz!” sürgetően aktuális jelmondatot választották.

2023. nov. 18.


Némethné Ódor Edit

Környezetnevelési projektnap

Környezetnevelési projektnap 🌳

A Környezetvédelmi Világnapon tartottuk a Környezetnevelési projektnapunkat.

2023. jún. 13.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Fenntarthatósági témahét

Látogatás a városi szennyvíztelepen a Fenntarthatósági témahét alkalmából

A környezettudatosság jegyében a KK/4/12/F/E osztállyal látogatást tettünk a városi szennyvíztelepen, ahol megismerkedtünk a szennyvíz tisztításának lépéseivel.

2023. máj. 2.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Smidt Múzeum

Természettudományos szemmel a Smidt Múzeumban

A 9/KO-FI osztály komplex természettudomány óra keretében látogatott el a Smidt Múzeumba.

2023. máj. 2.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Víz Világnapja Vetélkedő

Víz Világnap 2023: Változtass most!

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

2023. márc. 27.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Meteorológiai világnap: eredményhirdetés

Meteorológiai világnap: március 23.

A Magyar Meteorológiai Társaság, és a Vas Megyei SZC Oladi Technikum a meteorológiai világnap alkalmából online vetélkedőt hirdetett középiskolás diákoknak.

2023. máj. 2.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Részt vettünk az Ökoiskolák országos online találkozóján

Részt vettünk az Ökoiskolák országos online találkozóján

„Változó világ, alkalmazkodó ökoiskola” címmel rendezett online ökoiskolai találkozót az Oktatási Hivatal, melyen iskolánk is képviseltette magát, 2022. november 29. és december 1. között.

2022. dec. 8.


Dr. Kúti Zsuzsanna PhD

Közös Jövőnk verseny

III. helyezés a Közös Jövőnk környezetvédelmi verseny országos döntőjében

A VMSZC Oladi Technikum csapata III. helyezést ért el a XX. Közös Jövőnk Kárpát-Medencei környezetvédelmi verseny országos döntőjében.

2022. máj. 23.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Víz világnapja 2022

Víz világnapja 2022

Idén 16. alkalommal került sor a megyei középiskolai víz világnapi vetélkedőre, melyet a VASIVÍZ Zrt.-vel közösen rendeztünk.

2022. márc. 27.


Dr. Kúti Zsuzsanna

11/KO-FI

Rendhagyó biológia óra a szombathelyi szennyvíztelepen

A 11/FI osztály a szombathelyi szennyvíztelepen járt.

2022. máj. 23.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Föld napja

Föld napja (2022.04.22.)

Iskolai flashmob

2022. ápr. 23.


Dr. Kúti Zsuzsanna

Víztorony

Rendhagyó óra a Víztoronyban

Iskolánk 9/P-FI osztálya 2022. március 23-án a víz világnapjához kötődően kihelyezett természettudományi órán vett részt a nemrég felújított víztoronyban.

2022. márc. 27.


Dr Kúti Zsuzsanna

Ökocímke

Az Ökocímke verseny döntőjében

December 10-én a Herman Ottó Intézet zsűrije eldönti és kihirdeti, kik nyerik a 2021. évi Ökocímke verseny döntőjét. A 60 magát megmérettető csapatból a beadott pályamunkák alapján 10 középiskola indulói lettek esélyesek a győzelemre. Ők az első forduló feladatait mindannyian nagyszerűen teljesítették. Közöttük van a mi csapatunk is!

2021. dec. 4.


Dr. Kúti Zsuzsanna


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum

9700 Szombathely, Simon István utca 2-6.

Telefon: 06/20/503-37-33

E-mail: titkarsag.oladi@gmail.com

OM azonosító: 203062/021


2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum